Aanmeldscherm verbergen

Het aanmeldscherm

Als Windows 10 opgestart is, komt hij als eerste met het aanmeldscherm. Ben je de  enigste persoon die op deze computer werkt, dan gaat dit scherm gauw irriteren. Gelukkig kan je het aanmeldscherm verbergen en dan start de computer automatisch op en kom je op het bureaublad terecht.

Hoe doe je dat:

Log in op je computer, op de “taakbalk” klik je met de “linkermuisknop op de zoekfunctie (  ) en zet dan in de witregel   : “netplwiz”, nu kom je bij het venster gebruikers account.   

Hier selecteer je eerst je naam in het vak onder gebruikers van deze computer, dan haal je het vinkje weg (klik een keer met links in het hokje)bij de regel “gebruikers moeten een gebruikersnaam en wachtwoord opgeven om deze computer te kunnen gebruiken” daarna druk je op “oké”.
Nu wordt er nog naar je wachtwoord gevraagd, vul dat in en druk dan weer op “oké”.
Start nu opnieuw en je ziet dat het aanmeldscherm verdwenen is.

 

Inloggen zonder wachtwoord

Wil je geen wachtwoord instellen als Windows 10 start, dan kan je het wachtwoord “Vast” instellen.

Dit doe je zo:

  • Ga naar je toetsenbord en druk op de “Windows=toets en tegelijkertijd druk je
    op de R”
  • Type in het volgende scherm: “netplwiz.exe bevestig dit met “ok”.
  • In het volgende scherm klik je de gebruiker aan waarmee je automatisch wilt aanmelden en verwijder het vinkje bij: “Gebruikers moeten een gebruikersnaam en wachtwoord opgeven”, zie afbeelding hieronder

bevestig dit met “ok”.

Meestal als de computer uit slaapstand wordt gehaald, kan hij om een gebruikersnaam en wachtwoord vragen, om te zorgen dat dit niet gebeurd doe je het volgende:

  • Klik op de “zoekfunctie” in de “taakbalk”
  • Type in de witregel “Configuratiescherm” en ga  naar Hardware en geluiden”
  • Klik dan op “Energiebeheer “
  • In dit scherm kies je voor ” Een wachtwoord vereisen” en kies  dan voor “instellingen wijzigen die nu niet beschikbaar zijn”.

Kies hier “Geen wachtwoord vereisen”.

 Ga nu naar Startmenu aanpassen